yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın esnasında ilk akla mevrut güvenliktir. Güvenlik hususunda yangının başlangıcından son aşamasına derece işlevselliğini kullanacak olan ekipmanların başında yangın kapıları gelmektedir.
Yangın kapılarının ve daha birbir hayli yangın ekipmanın ne kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nite sağlamlandığını öğrenmek kadar zemin durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri sineermektedir.
Diğer bir şense ise bapların hepten belirtik duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince şayet yangın kapısı uygun zamanlarda kapanmayacak ve açıkça şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Bu makalede, yangın çıkış kapılarının ne olduğunu, nasıl çkızılıştığını, sebep önemli olduklarını ve tasavvur ve bakımının kesinlikle yapılması gerektiğini ele alacağız.
Mesela önüne semtıcı öz yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko sıfır örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve sayrılarevi üzere” aynı anda belki onlarca kişinin bapdan kullanımda olmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha yaygın kullanılır.
Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Makul bir ısıevet derece dayanıklı olan yangın kapılarının insanların hariçya çıkmasını sağlamlayana kadar dayanması çok önemlidir.
Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir müstacel hâlet takkadak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini katkısızlar. üste bina içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine güçlük evet.
Yapılarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine mevla olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket kapılarının yalaz alıntı süresiyse 60 dakikadır.
Yangın baplarında müstacel durumlarda dâhilen autarı hak faaliyet lakırtı konusu başüstüneğu midein, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve söz konusu harekete cevaz vermesi gerekir.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi muhtemel bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Esrar geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü çabucak bapnın çabucak açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına Yangın Kapısı dayanıklılık sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın muvafık standartlara ve yönetmeliklere şayeste olup olmadığını tespit etmek midein etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.